Smalle voortanden – Tandartsenpraktijk van Beek – Honselersdijk

Smalle voortanden

Deze patiënte had smalle voortanden in de bovenkaak. In de onderkaak waren twee kleine melktanden zonder volwassen opvolger. In eerste instantie zijn een jaar eerder de ondertanden behandeld, maar dat bleek toch niet de goede kleur en door de groei stond het niet meer netjes.

In een zitting van een uur is er een laag van de composiet (een soort tandenklei) van de twee ondertanden afgeslepen en een nieuwe laag van de juiste kleur weer opgebracht. Verder zijn de tanden weer wat langer gemaakt.

De ruimtes tussen de boventanden zijn in één lange zitting van ongeveer drie uur weer netjes dichtgemaakt. Een week later zijn de hoektanden nog wat mooier van vorm gemaakt.

De foto is gemaakt direct na behandeling van de hoektanden, daar is het tandvlees wat beschadigd door het polijsten en dat moet nog genezen. De patiënte is er erg blij mee en dus is de tandarts ook in zijn nopjes.

Hieronder is zichtbaar hoe het na 11 jaar er uit ziet. Het tandvlees is iets teruggetrokken, zodat de tanden wat langer lijken. De uitbouwen van composiet houden zich echter nog steeds goed. Inmiddels is wel een brug van porselein bij de ondertanden gemaakt.